»”Rippad” känns som en resa och när jag lägger ifrån mig boken efter ett par timmar längtar jag tillbaka till dess värld. Det finns en obesvärad rytm i språket, en humor som ofta uppstår i sättet människor gör pauser när de pratar.« (Expressen)

»Stadens identitet vävs samman med Julias och hennes vänners, i en rörande berättelse om skitarbete och exploatering, om att sälja sin kropp och sin själ men aldrig sin stolthet. Det är vackert, hjärtknipande och djupt politiskt – en sedeskildring för vår tid.« (Sydsvenska Dagbladet/HD)

»Det är detaljrikt, går snabbt, är roligt och gör väldigt ont. Det är en ytterst aktuell skildring av vårt ekonomiska system där man inte bara förväntas sälja sitt arbete, utan sig själv. Där den sårbara blir helt maktlös.« (Svenska Dagbladet)

»En underhållande, kylig och rappt skriven roman, med en rytm och stil som i sina bästa stunder påminner om beatlitteraturen.« (Göteborgs-Posten)

»En drabbande roman om unga människor som håller på att lösas upp inifrån. Den gestaltar en tid som på samma gång är barbarisk och hypermodern; med arbetskontrakt från 1800-talet som tecknas i futuristiska hotellkomplex.« (ETC)

Julia lever i en värld där allt är till salu och gränser ständigt omförhandlas: tjänster, kroppsdelar, vänskap, förtroenden, värdighet, sanningar och tystnad. Under en intensiv vår i Malmö/Köpenhamn ställs allt på sin spets.

Julias älskade Yara har lämnat henne för att rädda världen på andra sidan jordklotet, samtidigt som hennes halvdementa, alkoholiserade mamma flyttas runt mellan hemmet och olika vårdinrättningar och vännen Omid försöker locka henne att sälja sex.

Likt den explosiva skuggfiguren Travis Bickle i ”Taxi Driver” rör sig Julia genom sina hemstäder, på gatorna, krogarna och gymmen, i en rasande, öm och skruvad besvärjelse och sorgesång riktad till alla som vill lyssna.