1888 skickar August Strindberg manus till sitt nyskrivna sorgespel ”Fröken Julie” till Karl Otto Bonnier. Förlaget refuserar med orden: ”alltför riskabelt, alltför naturalistiskt”. Idag är ”Fröken Julie” ett av världens mest spelade och lästa verk, inte minst på grund av Strindbergs manifestartade förord.

2015-2016 gör Josefine Adolfsson och Fia-Stina Sandlund en feministisk operation i Strindbergs verk och går i dialog med Strindbergs frågeställningar om kultur, könsroller, biologi, myt och klass.

”She’s Wild Again Tonight” är en rolig, absurd och tankeväckande konstbok i tre delar. Den innehåller ett nyskrivet manifestartat förord, ett manus, i vilket Shima Niavarani och Gustaf Norén möts i New York inför en filminspelning, samt Strindbergs originaltext som appendix. 

Om ”SWAT”P1 Kultur.

Om ”SWAT” i Expressen.

»Kaxigt, hänsynslöst och modigt. Det är en i ordets rätta bemärkelse strindbergsk text, och sådana kan vi inte få för många av.« (JP)