»Kan man sin ”Fröken Julie” är filmen fascinerande. Josefine Adolfssons manus bakar på ett intelligent och ofta roligt sätt in nya konfliktlinjer i grundstrukturen hos Strindbergs pjäs. Repliker som ”jag vill inte ha några privilegier, de förstör min konst” faller rätt isande in i kulturdebatten.« (Sydsvenskan)

»Skådespelarna spelar versioner av sig själva, fiktion och verklighet flyter ihop. Regissören Fia-Stina Sandlund och manusförfattaren Josefine Adolfsson har kallat filmen för ”en operation i Fröken Julie”, och de pillar bland inälvorna, leker med könsroller, låter huvudpersonerna maktspela och ta upp hur de som artister, män och kvinnor målat in sig själva i hörn och hur andra gjort det åt dem. Visst låter det fruktansvärt pretentiöst? Som något som försvinner långt upp i sig själv?She’s wild again tonight” gör inte det. Manuset är för smart, skådespelarna för bra och kemin emellan dem för stark. Graden av självmedvetenhet lagom, balansen mellan humorn och melankolin den rätta.« (Aftonbladet)

Gustaf Norén (Mando Diao) och skådespelaren Shima Niavarani möts i en ateljé i Brooklyn för en ny, radikal tolkning av ”Fröken Julie”. När regissören inte dyker upp spenderar de natten tillsammans. Det som börjar som ett professionellt möte mellan två politiskt medvetna unga artister utvecklas till ett maktspel där deras inre blottas. Har de kontroll över situationen eller är de offer för sin egen berömmelse och de roller media tilldelat dem?

Medverkande: Shima Niavarani, Gustaf Norén och Jon Coombs
Manus: Josefine Adolfsson och Fia-Stina Sandlund
Regi: Fia-Stina Sandlund
Foto: Daniel Takács
Scenograf: Kia Nordqvist
Musik: Gustaf Norén
Ljudläggning: Jan Alvermark
Produktion: Tobias Janson, Story