My är 23 år. När hon var 12 blev hon och hennes yngre systrar tvångsomhändertagna och placerade i olika hem. Sedan dess har hon levt på institution.

”Titta inte sådär på mig” är ett porträtt av en vän, maktlöshet och tafatt hjälp som inte når fram. Det handlar om att överleva och en outtröttlig kärlek till Posh Spice, glassiga kändismagasin och flickvännen Jenny. ”Titta inte sådär på mig” handlar också om de korta perioder när My försöker att leva sitt liv på egen hand. Om hur hennes drömmar om det som hon betraktar som ett normalt liv kolliderar med den verklighet hon själv befinner sig i – en vardag med heroinmissbruk och prostitution.

»Säsongens starkaste dokumentär.« (DN)

»The programme maker takes us into My’s world and, with great empathy and affection, shows us once again that the only way to treat subjects of such great sensitivity is to laugh with, and not at, their protagnists; to place the microphone next to them, not confronting them. The outcome is a profound and deeply disturbing programme, handled with a light touch and lots of space. It gives a new angle to a very old problem and a voice to those so frequently dispossessed by the depths of their pains.« (Prix Europa – citat från juryn som prisbelönade programmet)