»Kära Frispelslyssnare. I dessa tider av såväl inre som yttre förtryck, oändliga valmöjligheter, ensamhet och förvirring, har Frispelskongressen i demokratisk ordning beslutat att hyra in en jourhavande kompis, en assistent, som tar dig i handen och leder dig rätt in i det eviga lugnet.«

En självutnämnd jourhavande kompis tvingar sig på stressade portföljbärare och terapeuter på Stureplan och försöker få damer på Gärdet att klappa henne istället för sina hundar. Hon undersöker trekanter och minns när hon försökte att förgifta sin lillebror med röd saft och kryddor. Till slut hamnar hon i Red Light District i Amsterdam där hon blir uppraggad av en torsk när hon knackar på de prostituerades fönsterrutor.

”Jourhavande kompis – Josefine Adolfsson ger en bruksanvisning till livet” är ett program för P3 i Sveriges Radio som innehåller allt från dokumentärt material till spelade scener, performance, hysterisk sång och viskad text.

Manus och regi: Josefine Adolfsson
Producent: Fredrik Grundel