Helles (68) liv blev inte som hon tänkt sig. Hon har jobbat hela sitt liv inom vården och aldrig unnat sig eller sin familj något som skulle kunna ses som lyx – hon sparar till senare. Men tre år innan Helle går i pension konstateras det att hennes man har en svår neurologisk sjukdom och när vi möter Helle i ”Mount Everest” har hon vårdat sin man i hemmet i fyra år.

Adine (43) har haft en sårig uppväxt och kämpar med att klara av sitt liv som mamma, samtidigt som hon tar stort ansvar för sin egen mor och far. Hennes barn Lee (6) är tätt knuten till både sin mor och mormor Helle och har många funderingar om livet och döden, som han föreställer sig som en tunnel man måste krypa igenom för att komma ut i ljuset.

I ”Mount Everest” möter vi Helle, Adine och Lee tillsammans och var för sig i korta scener och situationer. Tillsammans utgör de en väv i ett drama som handlar om djup sorg, livslust och strategier för att överleva.

”Mount Everest” är ett beställningsverk för Danmarks ljudteater AKT1 som skulle framföras och spelas in live i september 2020 under NORD Litteraturfestival i Helsingør, men festivalen blev inställd med kort varsel på grund av Covid-19. Verket spelades dock in i studio och är tillgängligt genom AKT 1.