När Emma möter Cassandra påbörjas en relation fylld av brutala fysiska och psykiska utmaningar. Emma gör allt för att bemästra spelets regler. Gränser överskrids och insatsen blir högre och högre. Trots det kan Emma inte motstå den berusande känslan av total kontroll. ”Apflickorna” är en modern western om makt sex och djur.

»The script by Aschan and Josefine Adolfsson convincingly exploits all the uncertainties and ambiguities of first love to construct a story in which we’re never really sure what’s going on (…) It’s all very well pushing sexual boundaries on film, but doing it in a responsible and intelligent way that doesn’t overshadow the rest of the movie is quite an achievement.« (PopOptic)

»Aschan/Adolfsson har ett säkert öga för den typiskt tjejiga bästisrelationens både svindlande och katastrofala sidor (…) Missa definitivt inte.« (DN)

Dragon Award Bästa nordiska film, GIFF 2011
Internationella Filmkritikerförbundets pris, GIFF 2011
Best Narrative Feature, Tribeca Film Festival 2011
Bästa manus, bästa ljud och bästa film, Guldbaggegalan 2012

Stil i P1 om manusförfattarinnan Anita Loos, en av Hollywoods kvinnliga pionjärer som myntade uttrycket ”Diamanter är en kvinnas bästa vän”. I slutet av programmet ett längre inslag och samtal med Josefine Adolfsson om karaktären Sara i ”Apflickorna”. Om kattdjur, leopardbikinis och blickar.

I rollerna: Mathilda Paradeiser, Linda Molin, Isabella Lindquist, Sergej Mekusjev, Adam Lundgren, med flera.
Idé och manus: Josefine Adolfsson och Lisa Aschan
Regi: Lisa Aschan
Foto: Linda Wassberg
Scenograf: Kia Nordqvist
Klipp: Kristoffer Nordin
Ljuddesign: Andreas Franck
Produktion: Helene Lindholm, Kristina Åberg, Atmo Production AB