»Egentligen skulle jag vilja återberätta hela boken, den är absolut läsvärd och ett i högsta grad nödvändigt debattinlägg i vår kärnfamiljsbesatta tid.« (Kulturnytt, P1)

Litteratur, tv, tidningar och radio matar oss med berättelser om moderskap, ofrivillig barnlöshet, livspussel och kärnfamiljsmys. I ”Ingens mamma” skriver tolv kvinnor som vill något annat. Kvinnor som självmant har valt att sterilisera sig innan 30-årsåldern eller hellre låter sin partner bilda familj med någon annan än att själv bli mamma. Som tycker att klimakteriet är befriande, att vårt förhållande till barn liknar en religiös kult och att det är dags att uppvärdera andra relationer än dem mellan barn och föräldrar. Evolutionsbiologi, feministiska strategier och idéhistoria blandas med humor, konsumtionskritik och djupt personliga insikter. 

Medverkande: Lena Andersson, Gabriella Boijsen, Gunilla Kracht, Anna Sol Lindqvist, Natacha López, Jane Magnusson, Annina Rabe, Faranak Rahimi, Katarina Sjögren, Birgitta Stenberg, Susanne Wigorts Yngvesson och Sofie Åberg.
Redaktör och initiativtagare: Josefine Adolfsson.

Ett urval av röster, reportage, recensioner, krönikor och inpass:

Nina Asarnoj, Kulturnytt P1
Maria Domellöf Wik, GP
Lina Andersson, Dagens bok
Rebecka Åhlund, Borås Tidning
Jens Liljestrand, Expressen
Reportage, Aftonbladet
Reportage, DN
Reportage, DN
Reportage, Kultunyheterna SVT
Samtal mellan Birgitta Stenberg och Josefine Adolfsson, P1 Morgon